KURUMSAL
SON DUYURULAR
Sağlık-Sen “Sağlık Bakanlığı Yer Değişikliği Talep Toplama Platformu” Kurdu
18 Temmuz 2024Sağlık-Sen Sağlık Bakanlığı Yer Değişikliği Talep Toplama Platformu Yayında
18 Temmuz 2024Sağlık-Sen, Sağlık Bakanlığı’nın Acil Servislerde Kayıt İşlemlerinde Görev Yapan Personelin Mali Haklarında Kayba Neden Olan Yazısını Yargıya Taşıdı
13 Haziran 2024Mahkeme Aile Bakanlığı’nda Çalışan Kadın Memura Yarı Zamanlı Çalışma Hakkı Verdi
13 Haziran 2024Sağlık-Sen 29 Yaşında
13 Haziran 2024Sağlık-Sen, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın katılımıyla gerçekleştirilen KPDK toplantısında, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının pek çok sorununu dile getirdi.
Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan, sağlıkta yeni istihdam yapılması, temel ek ödemenin emekliliğe yansıması, nöbet ücretlerinin artırılması, sosyal hizmet çalışanları için yeni nöbet mevzuatı hazırlanması, aile hekimliği çalışanlarının sözleşme tavan ücretlerinin artırılması, üniversite hastanelerinde çalışanlara yer değişikliği hakkı verilmesi gibi birçok talebi ilgili bürokratlarla paylaştı.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda gerçekleştirilen Kamu Personeli Danışma Kurulu (KPDK) Toplantısı’na Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan ve Memur-Sen’e bağlı sendikaların genel başkanları ile Bakanlık bürokratları katıldı.
Toplantıda kamu görevlilerinin talep ve beklentileri konuşuldu.
Sağlık-Sen tarafından hazırlanan geniş kapsamlı talep listesi de başta Bakan Vedat Işıkhan olmak üzere Bakanlık bürokratları ile paylaşıldı.
Sağlık-Sen tarafından sunulan talep listesi şu şekilde:
- Toplu sözleşme görüşmelerinde karara bağlanan ve uygulanması için çalışma yapılması istenen madde hükümlerinden; üniversite hastanelerinde görev yapanlara verilen ek ödemelerin hesaplanmasında kullanılan kadro/görev unvan katsayılarının güncellenmesi, icap nöbet ücretlerinin verilmesinden kaynaklanan sorunların çözümü için yönetmelik düzenlemesinin yapılmasına yönelik çalışmaların ivedilikle başlaması gerekmektedir.
- Toplu sözleşme hükümlerinin uygulanmasından kaynaklanan sorunları çözümü için; sağlık ve sosyal hizmet çalışanları milli parklardan ücretsiz yararlanmalı, Cumhurbaşkanlığı tarafından verilen genel idari izin günlerinde çalışanlara nöbet ücreti verilmelidir.
- Sağlık çalışanlarına verilen ek ödemeler emekliliğe yansıtılmalıdır.
- Nöbet ücretleri günümüz ekonomik şartlarına göre artırılmalıdır.
- Özellik arz eden birimlerin tamamında nöbet ücretleri %50 artırımlı ödenmelidir.
- Sözleşmeli personelin nöbet ücretlerinden sigorta prim kesintisi yapılmamalıdır.
- Sağlık Bakanlığı’nda gece saatlerinde nöbet görevinde bulunanlara artırımlı nöbet ücreti verilmelidir.
- Bakanlık ve bağlı kuruluşları ile merkez teşkilatında görev yapan tüm personele sabit ek ödeme ile taban ve teşvik ek ödeme verilmelidir.
- Döner sermaye bütçesinden ödenen maaşların genel bütçeden ödenmesi sağlanmalıdır.
- 14 Mart Tıp Bayramı’nda her bir sağlık çalışanına 14 Mart Tıp Bayramı İkramiyesi verilmelidir.
- Nöbet tutulan birimler haricinde fazla çalışma yapan personele fazla çalışma ücreti ödenmelidir.
- Yıpranma payının hesaplanmasında mesai saatleri haricindeki çalışma sürelerinin de dikkate alınması sağlanmalıdır.
- Aile hekimlerinin cari gider ödemeleri artırılmalıdır.
- Aile hekimliği çalışanlarının sözleşme tavan ücretleri artırılmalıdır.
- 11 Mart 2020-09 Nisan 2022 tarihleri arasında gerçekleşen COVİD-19 salgınında görev yapan sağlık çalışanlarına bir derece verilmelidir.
- Sağlık Bakanlığına bağlı şehir hastaneleri başta olmak üzere yeni yapılacak hastane projelerinde kreşin yer alması zorunlu hale getirilmelidir.
- Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının istihdam sayıları artırılmalıdır.
- Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığında görev yapan sözleşmeli personelin nöbet ücretinden yararlanması sağlanmalıdır.
- Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığında ek ders ücreti karşılığında görev yapanlar devlet memurluğu kadrosuna geçirilmelidir.
- Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığında kadroya geçen ASDEP, destek ve bakım personelinin unvan sorunu çözülmelidir.
- Aile ve Sosyal Hizmet Bakanlığı’nda görev yapan tüm personele yıpranma payı verilmelidir.
- Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nda mazeret tayini yapanların belgelendirme şartına 5 yıl ile sınırlandırılmaması için çalışma yapılmalıdır.
- Üniversite hastanelerinde görev yapan sağlık çalışanlarına muvafakat şartı aranmaksızın yer değişikliği hakkı verilmelidir.